Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-07@10:27:44 GMT

سید علی موسوی، یکی از شهدای گمنام صنعت هسته ای است

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۹۱۹۱۴

سید علی موسوی، یکی از شهدای گمنام صنعت هسته ای است


سخن از شهید سید علی موسوی است؛ شهیدی که یکی از نخستین شهدای صنعت هسته ای کشور در سال ۱۳۶۴ هجری شمسی و در جبهه های حق علیه باطل بود.

امتداد نیوز – گروه فرهنگ: وقتی سخن از شهیدان صنعت هسته ای ایران عزیز اسلامی به میان می آید، به سرعت نام های ماندگاری مانند شهریاری، علیمحمدی، رضایی نژاد، احمدی روشن و قشقایی به ذهن متبادر می شود؛ نام هایی که ترور ناجوانمردانه آنان، آشکارترین سند مظلومیت ایران اسلامی بوده، هست و خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در عین حال، اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه انرژی بیندازیم، باید گفت که استفاده از انرژی برای تداوم حیات بشر، امری ناگزیر است و از این رو، جوامع بشری تلاش دارند تا حداکثر استفاده را از مقوله راهبردی انرژی داشته باشند؛ همچنین، نگاهی به مقدمه فراگیری علوم مربوط به انرژی هسته ای نشان می دهد که بشر در گذشته های نه چندان دور به این نتیجه درست رسید که محدودیت و پایان پذیری انرژی فسیلی در کنار آلایندگی هایش، همگان را به سمت و سوی تحولی شگرف و اساسی در زمینه علوم مربوط به انرژی های مهم و امروزی فرا می خوانَد؛ تحولی که با شکافتن هسته اتم و دستیابی به انرژی جدید هسته ای، گام بسیار مهمی برای نظام بین الملل رقم می زَنَد.

انرژی هسته ای نه تنها خودش یک تحول عظیم بود؛ بلکه زمینه را برای تحول و پیشرفت علوم دیگر مانند پزشکی، گیاه شناسی، زمین شناسی و باستان شناسی هم فراهم کرد و البته توسعه صنعتی را هم نوید داد.

با بیان این پیشگفتار کوتاه، به این نکته می رسیم که تلاش برای بهره مندی از انرژی هسته ای در کشور و ایجاد تحول همه جانبه در زیرساخت های ایران بزرگ و پهناور، به تلاش های دانشمندان شهیدی  مانند مجید شهریاری، مسعود علیمحمدی، داریوش رضایی نژاد و مصطفی احمدی روشن محدود نمی شود؛ بلکه تاریخ نشان می دهد که دانشمندانی مانند شهید سید علی موسوی، از دیگر دانشمندانی است که از ابتدای انقلاب در پیشرفت صنعت هسته ای کشور نقش داشته و البته با حضور در دفاع مقدس ملت ایران، به فیض شهادت هم نائل آمده است.

شهید سید علی موسوی، روستازاده ای است که در سال ۱۳۴۴ هجری شمسی چشم به جهان گشود.

از آنجا که خانواده اش از نظر مالی در تنگنا و مضیقه بودند؛ او مجبور شد تا از همان دوران کودکی و برای کمک به امرار معاش خانواده، مشغول کار چوپانی شود.

کار چوپانی در آن روزگاران، زندگی در کوهستان و تحمل سختی های فراوان را می طلبید؛ چراکه برفهای سنگین زمستانی و هوای بسیار سرد کوهستانی، تنها گوشه ای از مشکلات طبیعی بر سر راه بود.

در همان ایام، موج حرکات انقلابی ملت ایران علیه رژیم ستمشاهی هم آغازیدن گرفت و سید علی از نوجوانانی بود که به دلیل علاقه به شخصیت مثال زدنی حضرت امام، با نهضت آن مرد آسمانی همراه شد و همپای مردم در راهپیمایی ها شرکت می کرد.

سرانجام انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید؛ اما دیری نگذشته بود که طوفان جنگ تحمیلی وزیدن گرفت تا نهال نوپای انقلاب را از ریشه بر کَنَد؛ این بود که نوجوانان و جوانان و مردان و زنان به ندای حضرت روح الله لبیک گفتند و به جبهه های دفاع مقدس شتافتند که سید علی موسوی هم یکی از همان ها بود.

او اگرچه در ابتدای راه با مخالفت خانواده برای حضور در جبهه ها مواجه شد؛ اما شهادت پسر عمه اش، شهید سید علی اکبر موسوی و همچنین اصرار فراوان خودش سبب شد تا رضایت خانواده را برای حضور در جهاد با دشمن جلب کند.

و اما از ویژگی های آن جوان انقلابی می توان به عشق و علاقه منحصر به فردش به حضرت امام به عنوان یک الگو و اسوه اخلاقی و تربیتی، اشاره داشت؛ وی همچنین به مسائل دینی و شرکت در محافل مذهبی علاقه خاصی داشت و آن را دنبال می کرد.

ویژگی دیگری که درباره این رزمنده جوان نقل شده است، روحیه مثال زدنی وی و تلقین این روحیه به سایر همسنگران بود؛ تا آنجا که هیچ گاه در نامه ها و پیغام هایی که برای خانواده و دوستانش می فرستاد از سختی ها، رنج ها و مشکلات جبهه و جنگ حرفی نمی زد و همه کلام و گفتار خود را به صحبت درباره عشق رزمندگان و سربازان فدایی امام و صفا و صمیمیت و شور و عشق آنان اختصاص می داد.

سید علی در آخرین مرخصی خود، آرزوی پدر و مادرش را برای داماد شدن خود لبیک گفت و به خواستگاری رفت.

پس از آن قرار بود تا در مرخصی بعدی، جشن ازدواج آن زوج خوشبخت برگزار شود؛ اما او پس از چندی و در منطقه هور الهویزه، پیوند ناگسستنی عشق الهی خود را بست و به سوی معبود پر کشید؛ شهیدی که متأسفانه کمتر شناخته شده است و کمتر نامی از او برده می شود که می طلبد تا با همت اهالی رسانه و البته همراهی همه نهادهای فعال در این امر، سرفصلی به مرور زندگینامه همه شهدای صنعت هسته ای کشور اختصاص یابد و البته اشاره ای هم  به ویژگی های رفتاری و مدیریتی آنان شود.

لازم به ذکر است که بر اساس وصیت نامه این شهید سرافراز؛ وی همگان را به پایبندی به دین و انقلاب اسلامی و همچنین پیروی از خط امام و ولایت فقیه و البته استقامت و پایداری در مقابل سختی ها و گرفتاری ها فرا خوانده است؛ چراکه از دیدگاه او، انسان کامل کسی است که اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را الگوی زندگی خود و رفتار و گفتار و پندار آنان را، فصل الخطابی برای خویش بداند.

true برچسب ها : انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس (جنگ تحمیلی) شهید فرهنگ ایثار و شهادت true

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس جنگ تحمیلی شهید فرهنگ ایثار و شهادت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۱۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره شهدای شهرستان زرندیه

همزمان با هفته فرهنگی، یادواره شهدای شهرستان زرندیه نیز با حضور اقشار مختلف مردم در مسجد علی ابن ابی‌طالب (ع) شهر مامونیه برگزار شد.

در این مراسم سردار مجید موسوی کارشناس مسائل سیاسی فرهنگ شهادت را پیشران توسعه و پیشرفت کشور عنوان کرد و گفت: به فرموده امام خمینی(ره) قرن آینده قرن اسلام است و اسلام سنگر‌های کلیدی جهان را فتح خواهد کرد و ابرقدرت‌ها را به خاک مذلت خواهند نشاند.

سردار موسوی با اشاره به خسارات سنگین زرهی و تجهیزاتی صهیونیست‌ها در نبرد طوفان الاقصی افزود: با وجود کمک ۴۰ کشور به رژیم غاصب و ایفای نقش جبهه مقاومت، هیمنه پوشالی استکبارجهانی فروریخت.

او حمله به کنسولگری ایران در سوریه را اشتباهی راهبردی دانست و گفت: ایران اسلامی طی عملیات وعده صادق ضمن گرفتن انتقام شهدای کنسولگری، پیام قدرت و بازدارندگی خود را به سراسر جهان صادر کرد. در اجرای این عملیات از یک اصل مهم به نام غافلگیری استفاده نشد و با اطلاع قبلی این عملیات صورت گرفت. این عملیات معادلات جدیدی را در منطقه ایجاد و با گذشتن موشک‌ها و پهباد‌ها از لایه‌های متعدد پدافندی ثابت کرد که دشمنان اشراف صحیحی از توان رزم نیرو‌های مسلح ایران ندارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • تعامل‌های با آژانس نباید متاثر از تهمت‌ها و پرونده سازی ها باشد
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • اصفهان، میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان سفر می‌کند
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید
  • یادواره شهدای شهرستان زرندیه